Beglazingen


Glasherstel is één van onze activiteiten van ons. Als glaszetbedrijf doen we meer dan het plaatsen van ruiten in nieuwbouw -en renovatieprojecten. Soms enkelglas maar steeds meer dubbele beglazing. Maar ook voor bijvoorbeeld hardglazen deuren en puien, glazen interieurdelen en geslepen glas kunt u bij ons terecht. Kortom: een breed scala aan producten.

Floatglas en figuurglas:
Floatglas zoals wij dat kennen is vlakglas. Dit wordt ook in diverse kleuren geleverd. De reden waarom het zo heet is dat nadat het uit de oven komt, het over vloeibaar tin drijft (float) om af te koelen zodat het glas hard en doorzichtig wordt. Ofschoon glas doorzichtig en helder is, heeft het toch een kleur. Door de sporen ijzeroxide in het glas krijgt het glas een kleur, namelijk glas is groen. Echter door andere metaalverbindingen toe te voegen kunnen er andere kleuren gemaakt worden als:grijs, brons en blauw.


Grijs,

Brons en

Blauw

Door de aanvoersnelheid van het vloeibare glas te regelen wordt de dikte van het glas bepaald. Diktes die standaard gemaakt en geleverd worden zijn o.a. 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15 en 19 mm.

Naast het kleuren van het glas wordt ook een wals toegepast om een patroon in het glas aan te brengen, we noemen dit dan:

Gefigureerd glas.


Bamboo blank

Delta blank

Master carré blank

Silvit brons

Silvit blank

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de meer dan 100 soorten figuurglas. Iedere uitvoering is leverbaar als isolatieglas.

Spiegeldraadglas (gepolijst draadglas) is een doorzichtig draadglas met vierkante gepuntlaste mazen; de maaswijdte is ca. 12 mm terwijl de maximaal leverbare breedte 1980 mm is. Meerdere vormen en soorten zijn leverbaar.


Draadglas Delta

Draadglas Brons Spiegeldraad