Houtrot


Houtrot is een steeds vaker terugkomend probleem bij onderhoudswerkzaamheden aan diverse projecten. Oorzaken daarvan zijn vaak achterstallig onderhoud en verkeerde constructies van houtverbindingen. En daarbij komen behoorlijke kosten om de hoek kijken indien kozijnen moeten worden vervangen.
Het tijdig ontdekken van dit probleem is van groot belang. Vaak gaat men dit probleem onderhanden nemen zonder die kennis van zaken. Na een aantal pogingen blijkt dit weggegooid geld te zijn. In de handel is een scala aan producten te koop, het een wat beter dan het ander. Wij hebben gekozen voor Window-Care systems. Window Care Systems b.v. bestaat inmiddels 12 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot marktleider op het gebied van preventief en curatief onderhoud van geveltimmerwerk. Niet alleen verkopen is belangrijk, maar ook worden er opleidingen verzorgd en worden producten vernieuwd, zodat wij steeds op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen om u daarmee optimaal van dienst te kunnen zijn.

Window Care Systems heeft een heel scala aan producten en toebehoren die samen met de Window Care Systems werkmethodieken en de opleidingen het Window Care systeem vormen.

De bijzondere epoxy producten vormen de basis van het systeem. Daarnaast zijn er de gespecialiseerde freesmachines en diverse toebehoren waaronder veiligheidmiddelen.
Window Care Systems b.v. brengt een aantal speciaal ontwikkelde epoxy producten, een beglazingssysteem en diverse accessoires op de markt, alsmede complete onderhoudssystemen. Met deze systemen is het mogelijk houtwerk duurzaam te behouden en zonodig te renoveren. Kostbare vervanging van kozijnen en andere gevelelementen kan achterwege blijven. Naast positieve gevolgen voor het onderhoudsbudget is ook het milieu hierbij gebaat.
Window Care Systems beschikt niet alleen over uitstekende producten maar zorgt ook voor kennisoverdracht om de systemen en producten op een professionele manier te kunnen toepassen.
De bedrijfsfilosofie is meedenken met de klant om een (houtrot)probleem om te buigen tot een duurzame oplossing. Window Care Systems verkoopt niet alleen maar een reparatie product maar staat een totale oplossing voor. Advisering, opleiding & training en begeleiding zijn wezenlijke onderdelen van de Window Care Systems aanpak.

Dry Flex RP
Dry Flex QW
Dry Flex SK
Dry Flex SR
Dry Fix WS
Dry Fix WQ
Dry Seal UN
Dry Fill AL
Veilig werken met Window Care Systems

Ten slotte:
Vele producten en mogelijkheden zijn aanwezig om deskundig uw problemen aan te pakken als het gaat om houtrotbestrijding. Mocht u toch besluiten om het zelf te doen, dan zijn wij uiteraard bereidt uw hierin deskundig te begeleiden.

Praktische aanbevelingen en nuttige tips voor de DHZ
 • Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking
 • Controleer de productiedatum voor gebruik
 • Neem kennis van de juiste werkwijze. Vraag hierna
 • Raadpleeg voor gebruik de product- en veiligheid informatie (wordt door ons verzorgd)
 • Dry Flex RP doseren met het Window Care Systems standaard of Profi doseerpistool (kan worden gehuurd)
 • Maak voor mengen en verwerken gebruik van het mengtabieau en de kunststof modelleermessen (gemakkelijk te reinigen na uitharden product)
 • Meng de componenten A en B tot een egale kleur is verkregen
 • Gemengd product niet in de volle zon plaatsen (kortere verwerkingstijd)
 • Verdeel het gemengde Dry Flex RP in een dunne laag over het mengtableau, dit verlengt de verwerkingstijd.
 • Bij temperaturen < 10C langere uithardingstijd
 • Aangebroken kokers na gebruik sluiten
 • Bij modeliering van meer hoekige reparaties kunnen acrylaat (perspex) stroken een goed hulpmiddel zijn
 • Niet onder te warme > 30C of te koude < 5C omstandigheden bewaren
 • Dry Flex RP is aan te kleuren door een zeer geringe toevoeging alkydharsverf of water gedragen verf.
 • Het is gewenst de uitgevoerde reparaties en het aangrenzende onbehandelde hout binnen een week te voorzien van minstens een grondverflaag